Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Είναι προφανώς το πρώτο πράγμα που συναντούμε όταν γυρίζουμε σπίτι, και το τελευταίο που βλέπουμε όταν φεύγουμε. Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι η είσοδος του σπιτιού πρέπει να είναι «ανεμπόδιστη» ώστε να κυλάει η ενέργεια. Η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική και αποκαλείται το «στόμα του Τσι», από όπου δηλαδή το σπίτι λαμβάνει την ενέργεια. Η ποιότητά της καθορίζει και την ποιότητα της ενέργειας μέσα στο σπίτι μας.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς «κανόνες» σχετικά με την είσοδο του σπιτιού μας.

 

Εμπόδια
Είναι σημαντικό να καθαρίσεις το χώρο μπροστά από την εξώπορτα του σπιτιού, εφόσον μιλάμε για κάποια μονοκατοικία, ώστε να είναι ομαλή και ελεύθερη η πρόσβαση στο εσωτερικό. Φαντάσου την ενέργεια σαν νερό που κυλάει και φρόντισε να μη μπλοκάρεις τη ροή της μέσα από την είσοδο του σπιτιού. Αφαίρεσε περιττά σκουπίδια, φύλλα ή μπάζα που μπορεί να βρίσκονται μπροστά και γύρω από το σπίτι σου, ακόμα και από το πεζοδρόμιο.

 

Χρώματα
Αρχικά, βεβαιώσου ότι η πόρτα δεν έχει φθορές, δεν είναι ξεφλουδισμένη η βαφή, κλπ. Αν θέλετε μπορείτε να ψάξετε και στοιχεία για τα χρώματα και να κάνετε την επιλογή σας.  https://www.spitogatos.gr/blog/ti-proteinei-to-feng-shui-gia-tin-exoporta-tou-spitiou-sou

 

Φωτισμός
Για να «καλέσεις» την Τσι ενέργεια μέσα στο σπίτι, φώτισε σωστά την εξώπορτα με λάμπες ή φαναράκια. Δεν υπάρχει θέση για καμένους λαμπτήρες. Ο αριθμός του σπιτιού θα πρέπει επίσης να είναι εμφανής και καθαρός.

 

Θετική είσοδος
Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη δομή του σπιτιού, η φροντισμένη είσοδος το κάνει φιλόξενο και ανοιχτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια φυτά που δεν έχουν αγκάθια, αλλά λεία και στρογγυλά φύλλα.

Αυτές ήταν γενικές οδηγίες, κυρίως για πόρτες εξωτερικά. Όταν φτάνετε στην είσοδο του σπιτιού ή του διαμερίσματος, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παπούτσια πρέπει να μένουν στο διάδρομο. Αυτό για να αφήσετε τη βρωμιά και την ενέργεια του εξωτερικού χώρου έξω από το σπίτι. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να επικρατεί τάξη σε αυτό το χώρο. Προμηθευτείτε και τοποθετήστε ένα έπιπλο κατάλληλο για την αποθήκευση παπουτσιών, παλτών, τσαντών κλπ.

 

Σωστή λειτουργία
Η πόρτα θα πρέπει σε γενικές γραμμές να είναι σε καλή κατάσταση, όπως αναφέραμε και για την εξώπορτα. Αν κάνει θόρυβο ή τρίζει, δοκίμασε να βάλεις λίγο λάδι στους μεντεσέδες και φτιάξε τις χαλασμένες κλειδαριές ή το στραβό πόμολο. Ακόμη, σιγουρέψου ότι το κουδούνι λειτουργεί σωστά.

Τέλος, φρόντισε και το εσωτερικό χωλ έτσι ώστε ανοίγοντας την πόρτα να είναι άνετο και προσεγμένο, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή της ενέργειας συνεχίζοντας μέσα στο σπίτι.

 

Ζεστασιά
Όταν πρόκειται να προσφέρετε ζεστασιά στους χώρους, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Στην περίπτωση της εισόδου του σπιτιού, ένα εξαιρετικό διακοσμητικό συμπληρωματικά, θα μπορούσε να είναι ένα μικρό χαλί. Αυτό χρησιμεύει τόσο για την οριοθέτηση των χώρων όσο και για την ενίσχυση της εισόδου με χρώμα και ένα ωραίο σχέδιο.

 

Πράσινη ενέργεια
Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα φυτά κατέχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση όταν πρόκειται για την προσέλκυση καλής ενέργειας. Εφόσον είναι φροντισμένα, φέρνουν φρεσκάδα στους χώρους και συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Για τη βέλτιστη διακόσμηση του χώρου, καλό είναι να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτά είναι πιο ανθεκτικά και ευκολότερα στη φροντίδα τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετοιμάστε λοιπόν τις εισόδους των σπιτιών και της πολυκατοικίας γιατί ετοιμαζόμαστε για Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες…!!! 

 

Βιβλιογραφία: https://www.spitogatos.gr/blog/ti-proteinei-to-feng-shui-gia-tin-exoporta-tou-spitiou-sou

https://fengshuinexus.com/feng-shui-home/feng-shui-front-door-19-tips-cures/

 

 

 

Μοιράσου το!

Leave a comment