Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
χριστουγενννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι

Αφού λοιπόν έχουμε κάνει τον βασικό μας στολισμό, δηλαδή το δέντρο, έχουν μείνει διάφορες γωνιές που θα θέλαμε να τις παρουσιάσουμε διαφορετικά για τις γιορτές! Επίσης, έχουμε διάφορες ιδέες και βέβαια έχουμε και τα παιδιά μας, που θέλουν να γίνουν καλλιτέχνες και ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν… Μια λοιπόν και η γιορτή αυτή είναι οικογενειακή, μια και μας φέρενει όλους πιο κοντά, είναι ευκαιρία για ένα οικογενειακό καλλιτεχνικό εργαστήρι, με θέμα “εποχιακός στολισμός”. Ας μαζέψουμε υλικά που έχουμε ή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, ας βρούμε ένα μεγάλο νάυλον ή ένα φθαρμένο τραπεζομάντηλο, γάντια, κόλλες, χρώματα κλπ. και ας ετοιμαστουμε. Δεν ξεχνάμε ποτέ και την καλή μας διάθεση!

 

Πρώτο υλικό: Κουκουνάρια

Μπορεί να έχετε από πέρσυ, μπορεί να θέλετε να μαζέψετε, μπορεί να περίσσεψαν από κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα εύκολο υλικό για τα χριστούγεννα και βέβαια πολύ οικονομικό. Με μια όμορφη κορδέλα, χριστουγεννιάτικη ή πιο ουδέτερη, μπορεί να γίνει ένα ωραίο διακοσμητικό για τη πόρτα, το παράθυρο, το τζάκι. Μπορεί να πάρει επάξια την θέση ενός στεφανιού, γιατί είναι εξίσου όμορφο ή να στολίσει τον πάγκο ή το τραπέζι μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάψετε μαζί  με τα παιδιά. Επειδή δεν σας απασχολεί το κόστος του υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βαφή έχετε στο σπίτι και να πειραματιστείτε. Ένα σπρέυ, απλή πλαστική βαφή, βαφή κιμωλίας από κάτι άλλο που φτιάξατε. Γεμιστε λοιπόν ένα δίσκο, μια γυάλα, φτιάξτε ένα στεφάνι… Η επιλογή του χρώματος δική σας.

Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και «μπουκέτο» από κουκουνάρια. Θα χρειαστείτε επιπλέον ξύλινα καλαμάκια (για σουβλάκι) και κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

 

Δεύτερο υλικό: Πορτοκάλια

Συγκεκριμένα μιλάμε για στολισμό με αποξηραμένα φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή. Το πορτοκάλι είναι το βασικό φρούτο που χρησιμοποιούμε γι’ αυτές τις κατασκευές και συνηθίζεται πολύ στις σκανδιναβικές χώρες και κουλτούρες. Πριν ξεκινήσετε τις δραστηριότητες με τα παιδιά, δείτε εδώ πως θα τα αποξηράνετε για να τα έχετε έτοιμα.  Η διαδικασία είναι απλή, αλλα ίσως θέλετε να τα έχετε έτοιμα από πριν. https://toftiaxa.gr/2017/10/pos-apoksirainoyme-fetes-portokaliou.html

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε με τα πορτοκάλια μας, είναι να τα δέσουμε με μια κανέλα και ένα κορδονάκι/κορδέλα και να τα κάνουμε στολίδια για το δέντρο ή μια απλή γιρλάντα για την κουζίνα ή τη σκάλα. Θα χρειαστείτε έναν σπάγκο ή μια κορδέλα της αρεσκείας σας για να το περάσετε και καμία ιδιαίτερη δεξιότητα. Οι πιο δεξιοτέχνες, μπορούν να φτιάξουν και στεφάνι.

Εναλλακτικά, φτιάξτε μια ωραία διακόσμηση για το τραπέζι σας, είτε για όλη τη διάρκεια των εορτών, είτε για την ημέρα του γιορτινού γεύματος.

Η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα πορτοκάλια για να γεμίσετε μια γυάλα ή ένα μπολ, ίσως με άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία όπως γκι, πεύκο κλπ.

Τρίτο υλικό: Πλαστικές μπάλες

Στα καταστήματα και βιβλιοπωλεία με είδη για χειροτεχνίες, θα βρείτε πλαστικές μπάλες που ανοίγουν και μπορείτε να τις γεμίσετε εσείς! Αυτές τις μπάλες μπορείτε μαζί με τα παιδιά να τις γεμίσετε με 1000 πράγματα. Με κορδέλες, με κάποιο στολίδι δέντρου, με κουκουνάρια, με φωτογραφίες, με ταλαιπωρημένα παλιά στολίδια που θα κόψετε από κάτι παλιό, με καραμέλες ή σοκολατάκια, με κουμπιά, με pom pom, με κυβάκια από τα παιχνίδια των παιδιών… και ότι άλλο σκεφτείτε!

Τέταρτο υλικό: Μαλλί/νήμα

Σε προηγούμενο άρθρο (Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μέρος 1 – Τίποτα δεν πάει χαμένο… – theKraftbee) είχαμε πει πως να φτιάξουμε αστέρια με μαλλιά και νήματα που έχουμε σπίτι. Το να ζωγραφίσουν τα παιδιά αστέρια πάνω σε χαρτόνια και να τα κόψουν μετά, είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία. Με τη δική σας καθοδήγηση, μπορούν τα χάρτινα αστέρια να τα ντύσουν με μαλλί, με τσόχα ή άλλα υφάσματα, να κολλήσουν pom pom, να βάλουν γκλίτερ, κλπ. . Και βέβαια, μπορούμε να σχεδιάσουμε και άλλα σχήματα εκτός από αστέρι, όπως δέντρο χριστουγεννιάτικο, καρδιά, δωράκι, φεγγάρι κλπ!

Καλή σας επιτυχία!

Μοιράσου το!

Leave a comment