Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα γενέθλια ως βασική αφορμή, η ονομαστική γιορτή, η νίκη της ομάδας της τάξης, μια άλλη αφορμή, είτε πολύ σημαντική είτε λιγότερο, όλα προσφέρουν εξαιρετικές αφορμές για αξέχαστα πάρτι, που θα κάνουν τα ματάκια του/της να λάμπουν από χαρά.

Αφού λοιπόν το αποφασίσατε και ξέρετε και πώς να οργανωθείτε, με βάσει το προηγούμενο μου άρθρο, ήρθε η ώρα να διαλέξετε θέμα και να δείτε πως θα διακοσμήσετε το σπίτι! Εάν το έχετε κάνει και αυτό, η μισή δουλειά έγινε… Αστείο ήταν αυτό βέβαια! Η επόμενη πολύ βασική ερώτηση/απόφαση, είναι εάν θα φτιάξετε εσείς πράγματα ή θα τα προμηθευτείτε όλα από την αγορά. Εγώ θα υποθέσω ένα ενδιάμεσο μοντέλο, που προφανώς θα έχει αγορές ειδών, όπως πιάτα, χαρτοπετσέτες κλπ., αλλά θα έχει και πολλά που θα φτιάξετε με τα χεράκι σας! Όπως προσκλήσεις, ταμπέλες “Welcome to the party”, γιρλάντες, photo booths κλπ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… ας φτιάξουμε μια λίστα με τα βασικά:

  • Προσκλήσεις πάρτι
  • Διακόσμηση τραπεζιού
  • Διακόσμηση σπιτιού (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος)
  • Διακόσμηση πόρτας
  • Δημιουργία photo booth για αναμνηστικές φωτογραφίες
  • Δωράκια για τους μικρούς μας φίλους

 

Προσκλήσεις πάρτι: τρεις βασικές επιλογές.

Είτε αγοράζουμε τυποποιημένες του εμπορίου σχετικές με το θέμα, είτε τις φτιάχνουμε μόνες, είτε απευθυνόμαστε σε έναν τυπογράφο. Για την πρώτη επιλογή, τι να πω? Στα καταστήματα παιχνιδιών, στα βιβλιοπωλεία, στα ηλεκτρονικά καταστήματα με είδη πάρτι, θα βρείτε ένα σωρό όμορφες και  οικονομικές επιλογές. Εδώ να αναφέρω, ότι η επιλογή του τυπογράφου, δεν είναι κάτι φοβερό, ούτε έχει υψηλό κόστος. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με τις τυποποιημένες, αλλά με χαμηλό κόστος θα έχετε μια προσωποποιημένη τυπωμένη πρόσκληση, κομμένη και ραμμένη στο θέμα του πάρτι. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία και το τι προσφέρουν σήμερα οι μοντέρνοι τυπογράφοι…

Εάν επιλέξετε να τη φτιάξετε μόνοι, το κόστος πέφτει ακόμα περισσότερο. Θα μπορούσε να βασίζεται σε μια χειροτεχνεία ή απλά να γίνει αναπαραγωγή του θέματος που έχετε επιλέξει. Αυτό μπορεί να γίνει ψάχνοντας στο internet για φωτογραφίες ή σκίτσα σχετικά με το θέμα, ή εάν αγοράσετε ένα εκτυπώσιμο πακέτο από τα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτό το αρχείο θα σας βοηθήσει στην πρόσκληση αλλά και στη διακόσμηση, καθώς θα έχετε τις φιγούρες που θέλετε σε υψηλή ανάλυση για να τις επεξεργαστείτε. Αυτή η λύση προϋποθέτει εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αντίστοιχα προγράμματα επεξεργασίας, όμως θα σας λύσει τα χέρια!

 

 

 

Διακόσμηση τραπεζιού…

Ξεκινήστε από τον τοίχο πίσω και πάνω από τον μπουφέ σας! Διακοσμήστε το τραπέζι με τα χρώματα του θέματος που έχετε επιλέξει και δημιουργήστε επίπεδα, είτε με πράγματα που έχετε ήδη (όπως δίσκους & ορντερβιέρες) είτε με καμουφλαρισμένα κουτιά, πάνω στα οποία θα σερβίρετε επίσης. Εάν είναι όλα στο ίδιο ύψος θα είναι λίγο μονότονο. Επιπλέον, τα διαφορετικά ύψη θα σας δώσουν και περισσότερο χώρο… Φτιάξτε ταμπελάκια και σημαιάκια για το φαγητό και διακοσμήστε τα όλα χαριτωμένα. Βάλτε τους χυμούς σε γυάλες, χρησιμοποιήστε κουπάτ για κατασκευές, σερβίρετε με κουτάλες στα χρώματα του θέματος, χρησιμοποιήστε μαυροπίνακες και τα ίδια τα παιχνίδια του μικρού ή της μικρής σας και «ανεβάστε» το θέμα σας επάνω στο μπουφέ!

 

 

 

Διακόσμηση σπιτιού, χωρίς αρχή και τέλος!

Δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει αρχή και τέλος! Βάλτε όρεξη και υπερβολή! Φτιάξτε γιρλάντες και βάλτε σε όλο το σπίτι, φουσκώστε πολλά μπαλόνια, πάρτε μπαλόνια με ήλιον αν βρείτε σχετικά με το θέμα, φτιάξτε καπέλα, διακοσμήστε το τζάκι, την κουζίνα, το δωμάτιο του παιδιού. Όλα μπορείτε να τα κάνετε… Οι αυτοσχέδιες κατασκευές έχουν εδώ τον πρώτο ρόλο!

 

 

 

Διακόσμηση πόρτας! Καλώς μας ήρθατε!

Υπάρχει πάντα η λύση του έτοιμου «Welcome to the party» αλλά αφού είσαι τόσο καλή στις χειροτεχνίες, φτιάξε ένα μόνη σου!!! Θέλει λίγη φαντασία και τη βοήθεια του Pinterest για ιδέες σχετικά με την υλοποίηση! Τα υλικά απλά… χαρτόνι μακέτας από το βιβλιοπωλείο, το θέμα εκτυπωμένο, κόλλα, ένας διακορευτής που φτιάχνει αστεράκια, χρωματιστά χαρτόνια, κορδέλες κλπ.

 

 

Δημιουργία photo boot για αναμνηστικές φωτογραφίες

Ένα παιχνίδι για μικρούς μεγάλους, ένα νέο trend! Μην σε πιάνει πανικός! Είναι εύκολο! Θέλεις χαρτόνι μακέτας και πάλι, κόλλα, ψαλίδι και εκτυπώσεις από το θέμα που έχεις επιλέξει. Είτε έχεις εκτυπώσει είτε έχεις αγοράσει το θέμα/φιγούρες. Συμπληρωματικά, μπορείς να βάλεις κορδέλες, υφάσματα, κλπ. Μπορείς να φτιάξεις και δικά σου props, αφού έφτιαξες το photo booth. Θα χρειαστείς τις ίδιες εκτυπώσεις και καλαμάκια για μπαλόνια! Σε όλα αυτά, εάν έχεις αγοράσει ένα εκτυπώσιμο αρχείο με το θέμα του πάρτι, πρέπει μόνο να τυπώσεις σε διάφορα μεγέθη.

 

 

Δωράκια για τους μικρούς μας φίλους

Το θέμα δωράκι έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα πάρτι, κυρίως γενεθλίων. Οπότε, εφόσον έχεις επιλέξει θέμα, ψάχνεις δωράκια σχετικά με αυτό, συνήθως χαμηλού κόστους για τα παιδάκια. Αποφάσισε εάν θα είναι ένα κοινό δώρο για αγόρια και κορίτσια ή θα διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλο ή την ηλικία. Αυτό που ολοκληρώνει το δωράκι είναι το αμπαλάζ, οπότε φτιάξτε μόνες σας όμορφες σακούλες, προσωποποιημένες για τους μικρούς μας φίλους. Είναι κι αυτές μέρος τις διακόσμησης αλλά και του δώρου. Γράψε ονόματα, βάλε ταμπελάκια “handmade with love”, χρησιμοποίησε τα χρώματα του θέματος!

 

 

Some extras… Ανάλογα με τα κουράγια σας!

Αντέχετε ακόμα? Έχετε και υπόλοιπο στο budget? Προτείνω τα εξής:

  • Τυπώστε μπλουζάκια, είτε μόνο για τον εορτάζοντα είτε για όλη την οικογένεια
  • Φτιάξτε μια αυτοσχέδια ταμπέλα για το σπίτι ή τον κήπο
  • Φτιάξτε μια μεγάλη κατασκευή με το όνομα του/της χρησιμοποιώντας χαρτόνια και τον εκτυπωτή σας ή ακόμα και ξύλινα γράμματα
  • Φτιάξτε το νούμερο των γενέθλιών που γιορτάζει ή το αρχικό του ονόματος του παιδιού σε μια κατασκευή/άλμπουμ

 

Διαβάστε επίσης: https://goo.gl/ePEL8s

 

Μοιράσου το!

Leave a comment