Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βάλε καφέ να στα πω λέμε εμείς στη χώρα μας! Οι Άγγλοι το λένε Tea Time αλλά λογικά το ίδιο εννοούν… γιατί λοιπόν, να μη προσπαθήσουμε κι εμείς να το εξελίξουμε? Αγαπάμε τον καφέ και αγαπάμε και την κουβέντα! Να το κάνουμε που και που μια μικρή γιορτή! Μια μικρή πολυτέλεια για μας και τους φίλους μας…

 

Η ιδέα πίσω από αυτό το άρθρο, είναι να προσφέρεις στον εαυτό σου και σε φίλους σου που απολαμβάνουν τον καφέ, μια τελετουργία, μια πολυτέλεια… Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλά Tea Parties και σιγά σιγά και Coffee Parties, ακόμα και στη χώρα μας. Συνήθως συνδέονται με κάποιον εορτασμό όπως γενέθλια, baby shower, κάποια επέτειο κλπ. Εμείς εδώ θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα οργανώσουμε ένα Coffee Party που θα είναι απλά ένας ιδιαίτερος και περιποιημένος καφές με φίλους στο σπίτι! Αυτή θα είναι η γιορτή! Θα εξελίξουμε μια απλή πρόσκληση για καφέ, σε κάτι πιο ιδιαίτερο…

 

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με κάποια οργανωτικά ζητήματα:

 

  • Εάν θέλουμε να μοιάζει με πρόσκληση σε τσάι, πρέπει να γίνει απόγευμα. Εναλλακτικά και ένα πρωί Σαββάτου ή Κυριακής είναι μια χαρά.
  • Εάν μπορούμε, φτιάχνουμε ακόμα και προσκλήσεις. Διαφορετικά, ακολουθώντας τη τάση του σήμερα, ένα ωραίο δωρεάν μήνυμα σε ένα group που θα φτιάξεις και θα δώσεις την κατάλληλη ονομασία, είναι αρκετό.
  • Πριν ξεκινήσεις τις προσκλήσεις, ετοιμασίες κλπ. πρέπει να καθορίσεις τον ‘οικονομικό προϋπολογισμό’ . Αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις τις αποφάσεις σου σε σχέση με αυτά που θα προσφέρεις, τη διακόσμηση κλπ.

Αφού λοιπόν καταλήξεις με αυτά τα βασικά, πάμε να δούμε πως συνεχίζουμε. Βασικό μας θέμα είναι ο καφές! Πρέπει να αποφασίσεις εάν θα προσφέρεις έναν καφέ και θα εστιάσεις εκεί ή αν θα προσφέρεις ποικιλία. Στη πρώτη περίπτωση, θα μπορούσες να το κάνεις λίγο πιο θεματικό και το είδος του καφέ που θα επιλέξεις να σχετιστεί και με τα γλυκά ή τη διακόσμηση. Σήμερα θα επιλέξω κάτι πιο γενικευμένο και θα προτείνω, εφόσον μπορεί κάποιος να προσφέρει 3-4 είδη καφέ. Συγκεκριμένα, φίλτρου, εσπρέσο, νεσκαφέ και τον ταπεινό ελληνικό μας!

 

Πάμε λοιπόν. Τέσσερα είδη καφέ και πρέπει να οργανωθούμε. Θέλουμε:

  • Καφετιέρες, μπρίκι, φλυτζάνια, κούπες και ποτήρια για όλα τα είδη
  • Ζάχαρη για όλα τα γούστα
  • Κουταλάκια, καλαμάκια, χαρτοπετσέτες, αναδευτήρια
  • Γάλα και αφρόγαλα

Που θα μπουν όλα αυτά? Πάνω στο τραπέζι σου το οποίο θα μετατρέψεις σε μπουφέ. Από τη μια πλευρά ο καφές και τα παρελκόμενα του, από την άλλη τα κεράσματα. Εάν έχεις μεγάλο πάγκο στη κουζίνα, μπορείς να μετατρέψεις αυτόν σε μπουφέ. Ένα τραπεζομάντηλο στα χρώματα που προτιμάς ή σε συνδυασμό με τα φλιτζάνια και τις κούπες σου, πιατέλες, δίσκους, καλαθάκια. Ό,τι έχεις που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις και να προσφέρεις τα κεράσματα σου!

 

Προτάσεις για το μπουφέ καφέ/γλυκού!

Τι να κεράσουμε λοιπόν? Ε ξεκινάς με αγαπημένα πράγματα όπως κουλουράκια απλά, με ζάχαρη ή κανέλα και διάφορα βουτήματα. Όλοι τα θέλουν! Συνεχίζουμε με cookies, muffins και κρουασάν. Απαραίτητο για καφέ με παρέα είναι ένα κέικ, σοκολάτα, βανίλια ή πορτοκάλι. Διάλεξε ανάλογα με τα υπόλοιπα κεράσματα. Συμπλήρωσε ένα κέικ καρότο,  μια μηλόπιτα,  μια τάρτα λεμόνι ή μια πάστα Φλώρα ή όλα!!! Αν θέλεις να κάνεις την υπερβολή, βάλε και ένα μπολ με μαρέγκες ή καραμελωμένο pop corn. H δική μου η πινελιά θα ήταν λίγη πικρή σοκολάτα για τους λάτρεις του εσπρέσο και ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ. Εάν έχεις επιλέξει, μηλόπιτα ή πάστα Φλώρα, αυτά δε θα χρειαστούν…

 

 

Tips:

Α) Βάλε μουσική να παίζει χαμηλά (μουσικό χαλί) και άναψε το τζάκι (εφόσον έχεις)! Θα αναβαθμιστεί η ατμόσφαιρα ακόμα περισσότερο.

Β) Μπορείς να έχεις επίσης 1-2 κανάτες χυμό ή λεμονάδα σαν ποτό καλωσορίσματος. Μπορείς να φανείς προνοητική και εάν το οργανώσεις απογευματινή ώρα, να προμηθευτείς και 1-2 μπουκάλια κρασί για εκείνους που θα ξεμείνουν ως αργά.

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μου! Αν το ύφος της όλης διοργάνωσης παραμείνει απλή, μπορείτε να επαναλαμβάνετε το event συχνότερα, ειδικά εάν άρεσε στους φίλους σου! Αλλιώς κάνετε υπερβολές μια στο τόσο!

Μοιράσου το!

Leave a comment