Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι είναι το αμπαλάζ λοιπόν? Ή στα ελληνικά περιτύλιγμα? Είναι ο τρόπος που επιλέγουμε για να παρουσιάσουμε το δώρο μας. Για τους «περίεργους» που θέλουν μοναδικά και προσωποποιημένα αμπαλάζ, είναι μέρος του δώρου.

 

Με ένα ιδιαίτερο αμπαλάζ, ένα δώρο αποκτά μεγαλύτερη αξία. Και αυτή η επιπλέον αξία είναι η δική σας προσωπική φροντίδα, η προσωπική σας πινελιά. Το αμπαλάζ ενός δώρου είναι ένας παράγοντας που υποσυνείδητα σε επηρεάζει σε σχέση με το περιεχόμενο που κρύβει. Το αμπαλάζ, λοιπόν, δημιουργεί εντυπώσεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Στέλνει και μηνύματα στον παραλήπτη του δώρου. Όσο πιο προσεγμένο είναι και όσο περισσότερο έχουμε ασχοληθεί με αυτό, τόσο πιο έντονα δηλώνει ότι το φροντίσαμε με αγάπη. Ότι ψάχνουμε λίγο παραπάνω και μας αρέσει να πρωτοτυπούμε και να ξεχωρίζουμε. Ότι αφιερώσαμε χρόνο.

 

Το αμπαλάζ είναι ένας τρόπος να εκφράσετε την καλλιτεχνική σας φύση, εάν έχετε, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει περιορισμός. Είναι σα να ζωγραφίζετε σε λευκό καμβά. Ανεξάρτητα από το δώρο που έχετε επιλέξει, στο αμπαλάζ του μπορείτε να κάνετε θαύματα, αν θέλετε. Οι περισσότερες ιδέες υλοποιούνται ευκολότερα σε πακέτα – κουτιά, αλλά και σε χάρτινες τσάντες. Ακόμα και είδη, που θα ανακαλύψετε εσείς πως μπορούν να μετατραπούν σε είδη συσκευασίας.

 

Να κάνουμε εναλλακτικά πράγματα, ακόμα και με απλά υλικά. Τα πάντα στέλνουν το μήνυμά τους. Ανάμεσα στις ιδέες που ακολουθούν, σίγουρα θα βρείτε αυτές που θα στείλουν το δικό σας. Δείτε το ως έναν λευκό καμβά, που πάνω του μπορείτε να εξωτερικεύσετε (ή να εκφράσετε) όλη τη δημιουργικότητά σας με κάθε είδους υλικό. Από αστεράκια γλυκάνισου και μικρά κουκουνάρια, μέχρι κανέλες, κορδέλες, εφημερίδες, σοκολατάκια, και ό,τι, μα ό, τι άλλο φανταστείτε και διαθέτετε!

 

Επιστρατεύστε παλιές εφημερίδες, ημερολόγια, παλιά περιοδικά, φύλλα από βιβλία ή παρτιτούρες, παλιούς χάρτες, είτε για να τυλίξετε ένα πακέτο – κουτί ή ένα αντικείμενο, είτε για να κόψετε σχήματα ή λωρίδες, που θα διακοσμήσουν το κυρίως περιτύλιγμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με υφάσματα, αλλά και με τούλι. Και φυσικά χρησιμοποιείστε για το ίδιο δώρο, διαφορετικά χαρτιά περιτυλίγματος και υλικά, συνδυάζοντάς τα και αφήνοντας να φαίνονται τα επίπεδα που θα δημιουργήσετε με αυτά.

 

Αγοράστε λευκό ή kraft χαρτί και βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν σε αυτό ή τοποθετήστε αυτοκόλλητες φιγούρες, με το θέμα που έχετε διαλέξει. Σφραγίστε πάνω στο πακέτο με αντικείμενα όπως με τουβλάκια lego, ειδικά αν τα δωράκια αυτά προορίζονται για παιδιά ή με σφραγίδες σιλικόνης που υπάρχουν σε άπειρα σχέδια και μεγέθη στην αγορά.

 

Χρησιμοποιείστε ως στένσιλ διάφορα πλεκτά και αποτυπώστε σχέδια στο χαρτί. Φτιάξτε γιρλάντες με τριγωνικά σημαιάκια ή συννεφάκια, και προσθέστε χρώμα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Χρησιμοποιήστε αληθινά φυτά και βαμβάκι που είναι φέτος της μόδας.

 

Κρεμάστε χριστουγεννιάτικα στολιδάκια και χειροποίητες καρτούλες – tags με τις ευχές σας.

 

Πέρα από τις κορδέλες, σκεφτείτε επίσης άλλα υλικά, όπως τον σπάγκο, το νήμα, το σύρμα, λωρίδες από ύφασμα ή δαντέλα, μαλλί και μάλλινες φούντες κ.α. Συνδυάστε άλλα υλικά όπως κουμπιά, χάντρες, κουδουνάκια ή άλλα μικροαντικείμενα από τσόχα, που θα δέσετε πάνω τους.

 

Βάλτε τη δική σας πινελιά και μετατρέψτε ένα συμβατικό δώρο, σε κάτι μοναδικό! Have fun!

 

Μοιράσου το!

Leave a comment